Nasze lokale

Wielkanocny catering Hotelu Bellotto: zadzwoń, zamów, świętuj

Wielkanoc to święta pachnące domowymi ciastami, tradycyjnym żurem i wybornymi mięsami. Wielkanocny stół przygotowany przez Catering Hotel Bellotto to klasyczne domowe smaki w eleganckim, perfekcyjnym wykonaniu. Czerpiąc z tradycyjnych receptur szef kuchni stworzył menu oparte na polskich smakach w nowoczesnym wydaniu.

Nowe romantyczne menu w Focaccia Ristorante

Kolacja we dwoje - najlepszy sposób na wspólny wieczór z ukochaną osobą. Focaccia Ristorante kusi nowym menu sezonowym - idealnym na spotkanie we dwoje, troje, a nawet czworo.  

Menu Zimowe w Focacci: tradycja z nutą nowoczesności [JEMY I KOMENTUJEMY]

Menu Zimowe w Focacci to czterodaniowe doświadczenie smakowe, które przeniesie was do czasów dzieciństwa. Zapach jabłka i cynamonu, smak śledzi i buraków tradycyjnie kojarzymy z Bożym Narodzeniem. Lubimy wracać co roku do tych smaków. Szef kuchni Focaccia Ristorante nie tylko cytuje nasze ulubione smaki, ale twórczo je rozwija, serwując nam niezapomniane doznania kulinarna. 

Jesienne menu Focaccia Ristorante [JEMY I KOMENTUJEMY]

Nadeszła jesień, a z nią chłód i wilgoć, tylko czasem rozświetlone gasnącym słońcem. Gdzie zatem rozgrzać ciało zziębnięte jesiennym spacerem po Starym Mieście? Najlepiej w Focaccia Ristorante, gdzie nowe menu, nowego szefa kuchni, kusi smakami Południa i Północy. Pysznie zmiksowane! 

Pierś kurczaka w szynce parmeńskiej [sprawdzony przepis]

Pierś kurczaka  w szynce parmeńskiej to dobry pomysł na szybki i smaczny obiad. Sprawdź, jak zrobić to danie krok po kroku!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Bijanka - kuchnia polska w locie

Bijanka to restauracja, w której poczujesz się jak w domu. W ofercie znajdziecie wysoko cenione dania kuchni polskiej, ale w nowej odsłonie. Przed podróżą wzmocnicie się tradycyjną kuchnią. Jeśli jesteście w trakcie podróży, pokrzepicie ciało słodyczami. W miłym wnętrzu Bijanki odpoczniecie przy kawie i nabierzecie sił przed dalszą drogą. Ze sobą możecie zabrać pyszne kanapki i polskie podpłomyki. 

Focaccia na Warsaw Restaurant Week. Okazja do świętowania! Od 20 X do 31 X

Już dziś zapraszamy Państwa do warszawskiej restauracji Focaccia na Warsaw Restaurant Week. Okazja do świętowania! (20-31.10).  

Stek z polędwicy wołowej z foie gras, skorzonerą i sosem z madery - przepis Focaccia + WIDEO

Stek z polędwicy wołowej to jedno z najdroższych dań - i słusznie - bo przygotowywany jest z wybornego mięsa. Gdy towarzyszą mu wyrafinowane dodatki - stanowi prawdziwie królewski posiłek. Jednak stek trzeba umieć zrobić - skorzystajmy z receptury restauracji Focaccia.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Przepis na chrupiące ciasteczka - american chip cookies + WIDEO

Pomysłów na ciasteczka jest wiele, ale nie każda receptura jest sprawdzona! My zaś taką proponujemy. Przepis na chrupiące amerykańskie ciasteczka przygotował Adam Freus, szef cukierni Miodowa. Sprawdź, jak je zrobić krok po kroku.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 5 OSÓB

Pianki marshmallow - przepis szefa cukierni Miodowa w Warszawie

Pianki marshmallows to łakocie, które kochają nie tylko dzieci. Wszyscy miłośnicy (oprócz tych najmłodszych) tych słodkości wiedzą jednak, że gotowe pianki mashmallows mają w swoim składzie niezbyt pożądane substancje. Dlatego nic nie stoi na przeszkodzie, byśmy sami zrobili sobie te cudowne słodycze - korzystając ze sprawdzonego przepisu szefa cukierni Miodowa.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

Strona 1 z 2