Delikatna pierś kurczaka z brzoskwiniami i serem brie

Delikatna pierś kurczaka z brzoskwiniami i serem brie

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Delikatna pierś kurczaka z brzoskwiniami i serem brie to smaczne i lekkie danie.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Delikatne mięso z piersi kurczaka znakomicie komponuje się ze słodkimi i soczystymi brzoskwiniami i kremowym, aksamitnym serem brie. Pierś kurczaka z brzoskwiniami i brie to pyszne i szybkie danie na co dzień i od święta.

Składniki

  • 6 filetów z piersi kurczaka

  • 1 puszka brzoskwiń

  • 1 opakowanie sera brie

  • 2 łyżki roztopionego masła

Przygotowanie krok po kroku:

  • Brzoskwinie i ser pokroić w plasterki, mięso rozbić dość cienko.

  • Na plastrach mięsa użyć brzoskwinie i ser i zwinąć piersi w roladki.

  • Blaszkę wysmarować tłuszczem, ułożyć w niej roladki. Na wierzchu mięso posmarować roztopionym masłem.

  • Piec 20 minut w temperaturze 180 st.C.

 

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 5