Mus porzeczkowy z czarnych i czerwonych porzeczek: łatwy przepis!

Mus porzeczkowy z czarnych i czerwonych porzeczek: łatwy przepis!

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Mus porzeczkowy to pomysł na letni orzeźwiający deser.

Ocena: 4,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Porzeczki mają albo zdeklarowanych fanów, albo zdecydowanych przeciwników. By tych ostatnich raz na zawsze przekonać do owoców, warto przygotować mus porzeczkowy. Wykorzystujemy zarówno czerwone, jak i czarne porzeczki.

Składniki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Porzeczki opłucz, lekko osusz na ręczniku papierowym, oddziel od gałązek lub oczyść z szypułek. Kilka ładnych owoców pozostaw do dekoracji.

  • Wrzuć oba rodzaje porzeczek do kielichowego miksera, następnie dodaj cukier i miód. Zmiksuj owoce na gładką masę. Wymieszaj ze skondensowanym mlekiem.

  • Rozpuść żelatynę w wodzie i odstaw na minutę. Następnie wymieszaj ze zmiksowanymi owocami.

  • Dodaj ubite na sztywną pianę białka i przelej mus do salaterek. Wstaw do lodówki na 6 godzin.

  • Przed podaniem udekoruj bitą śmietana oraz pozostawionymi całymi owocami.

Ocena: 0