Kompot z rabarbarem i goździkami

Kompot z rabarbarem i goździkami

Autor Zdjęcia: photos.com

Kompot rabarbarowy lepiej smakuje z dodatkiem goździków

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 10 OSÓB

Kompot z rabarbaru to dla wielu z nas smak wakacji. Wystarczy świeży lub mrożony rabarbar i pół godziny wolnego czasu na przygotowanie kompotu, a przez chwilę poczujesz się, jakbyś przeniósł się do czasów dzieciństwa.

Składniki

  • kilogram rabarbaru

  • szklanka cukru

  • 2-3 litry wody

  • kilka goździków

  • sok z cytryny

Przygotowanie krok po kroku:

  • Umyte łodygi rabarbaru pokroić w plastry grubości 1 cm.

  • Do garnka wlać wodę, wsypać cukier, dodać rabarbar i goździki.

  • Na koniec wlać sok z cytryny.

  • Gotować przez około 20 min.

  • Podawać na ciepło lub na zimno. Smacznego!

Zobacz WIDEO z pomysłami Andrzeja Polana na smakołyki z rabarbaru: