Kompot z malin [PRZEPIS] - jak przygotować, ile cukru dodać

2021-03-29
Kompot z malin [PPRZEPIS] - jak przygotować, ile cukru dodać
Autor: thinkstockphotos.com Kompot malinowy szczególne dobrze smakuje zimą - można go pić przy pierwszych oznakach przeziębienia.
łatwy
30 min
4

Proponujemy kompot z malin! Sezon na te owoce trwa długo, dlatego warto zrobić z nimi coś ciekawego. Powiemy, jak przyrządzić smaczny kompot z malin.

 

Ile cukru dodać do syropu malinowego?

Syrop malinowy - lekarstwo na przeziębienie

Sos malinowy

Sok malinowy na zimę

SKŁADNIKI

  • 1 kg malin,
  • 0,5 kg cukru,
  • 2 szklanki wody

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Maliny, niemyte, nałożyć do słoiczków.
  • Podzielić cukier na równe porcje - tyle porcji ile słoików.
  • Wsypać cukier do słoików
  • Wodę zagotować i wrzącą zalać owoce w słoikach.
  • Pasteryzować 20 minut.