Kompot z malin [PRZEPIS] - jak przygotować, ile cukru dodać

Kompot z malin [PRZEPIS] - jak przygotować, ile cukru dodać

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Kompot malinowy szczególne dobrze smakuje zimą - można go pić przy pierwszych oznakach przeziębienia.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

Proponujemy kompot z malin! Sezon na te owoce trwa długo, dlatego warto zrobić z nimi coś ciekawego. Powiemy, jak przyrządzić smaczny kompot z malin.

 

Składniki

  • 1 kg malin,

  • 0,5 kg cukru,

  • 2 szklanki wody

Przygotowanie krok po kroku:

  • Maliny, niemyte, nałożyć do słoiczków.

  • Podzielić cukier na równe porcje - tyle porcji ile słoików.

  • Wsypać cukier do słoików

  • Wodę zagotować i wrzącą zalać owoce w słoikach.

  • Pasteryzować 20 minut.

Ocena: 0