Koktajl truskawkowy z migdałami i zielonym pieprzem - truskawki inaczej

Koktajl truskawkowy z migdałami i zielonym pieprzem - truskawki inaczej

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Smak  klasycznego koktajlu truskawkowego można wzbogacić wytrawnymi dodatkami, takimi jak zielony pieprz.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Koktajl truskawkowy to klasyka wiosennych napojów owocowych. Zazwyczaj bywa słodki, ale nie musi - możemy podkręcić smak truskawek wytrawnymi dodatkami, np. zielonym pieprzem. Tym koktajlem możesz delektować się cały rok - poza sezonem użyj truskawek mrożonych.

Składniki

  • 500 g świeżych lub mrożonych truskawek

  • 30 g płatków migdałów

  • ok. 15 g zielonego pieprzu konserwowego

  • cukier puder do smaku

  • świeża mięta i truskawka do dekoracji

Przygotowanie krok po kroku:

  • Truskawki zmiksuj w blenderze z cukrem pudrem.

  • Rozlej do naczyń, posyp płatkami migdałów i ziarnami zielonego pieprzu.

  • Udekoruj gałązką świeżej mięty i świeżą truskawką. Podawaj schłodzone.

Przepis przygotowały i przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 5