Mrożona kawa z tonikiem na patyczkach - sorbet tonicpresso ze świeżymi owocami

Mrożona kawa z tonikiem na patyczkach - sorbet tonicpresso ze świeżymi owocami

Autor Zdjęcia: materiały prasowe Nivona

Kawowe sorbetowe lizaczki z dodatkiem owoców orzeźwią w upalny dzień!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Mrożona kawa z tonikiem na patyczkach, czyli sorbet tonicpresso ze świeżymi owocami to przepis autorstwa Mistrza Polski Baristów – Marcina Rusnarczyka. To niekonwencjonalny pomysł, którego efekt z pewnością zaskoczy niejednego kawosza. Kawowe lizaczki z dodatkiem owoców orzeźwią w upalny dzień!

Składniki

  • 150 ml toniku

  • 1 espresso 40 ml

  • świeże owoce – np. maliny, borówki

  • kilka listków mięty

  • 2-3 kostki lodu

Przygotowanie krok po kroku:

  • Połącz ze sobą tonic i espresso.

  • Do foremek na lody włóż owoce i miętę, zalej tonikiem z kawą i włóż patyczki.

  • Umieść na kilka godzin w zamrażarce.

Przepis przygotowały i przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 0