Kotlety z kaszy jaglanej z dynią i jarmużem

Kotlety z kaszy jaglanej z dynią i jarmużem

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Kotlety z kaszy jaglanej z dynią i jarmużem są bardzo smaczne.

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 0 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Kotlety z kaszy jaglanej z dynią i jarmużem to bardzo uniwersalna potrawa, która można zjeść na obiad, lunch lub kolację. Pojedyncze kotleciki mogą być też smaczną i zdrową przegryzką między posiłkami.

Składniki

  • 1 szklanka kaszy jaglanej

  • 1/2 średniej dyni

  • 1 opakowanie jarmużu

  • 2 cebule

  • 250 g żółtego sera

  • 3 łyżki mąki

  • 2 jajka

  • świeżo mielony pieprz

  • sól

  • szczypta kurkumy

  • łyżeczka tymianku

  • olej

Przygotowanie krok po kroku:

  • Kaszę ugotować na sypko. Ostudzić. Gotowanie kaszy jaglanej

  • Liście jarmużu drobno pokroić. Jedną cebulę pokroić i zrumienić na oleju, dodać jarmuż i smażyć przez kilka minut.

  • Dynię obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Drugą cebulę posiekać i zeszklić na oleju i dodać do niej dynię, smażyć, aż zacznie się rozpadać.

  • W dużej misce wymieszać warzywa z obu patelni, dodać kaszę, starty żółty ser, jajka, mąkę i przyprawy. Wyrobić dokładnie masę.

  • Formować niewielkie kulki, spłaszczyć i smażyć na oleju na złoto.

 

Przepis opracowały i  przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 3,9