Kapusta zasmażana z pomidorami i pieczarkami - prosty dodatek do obiadu

2021-11-15
Kapusta zasmażana z pomidorami i pieczarkami - prosty dodatek do obiadu
Autor: Shutterstock Kapusta zasmażana z pomidorami i pieczarkami - prosty dodatek do obiadu
łatwy
20 min
4

Kapusta zasmażana z pomidorami i pieczarkami to doskonały dodatek do codziennego obiadu. Gdy nie masz pomysłu na codzienną jarzynę - wypróbuj ten przepis. Najlepiej wychodzi z młodej białej kapusty. Z samymi ziemniakami lub kluskami kładzionymi będzie jarską wersją obiadu.

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści, opłukać, cienko pokroić usuwając głąb i grube nerwy, zalać małą ilością osolonej wody, dodać łyżkę masła i ugotować.
  • Cebulę i pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić, usmażyć na oleju.
  • Oprószyć mąką, zasmażyć, połączyć z kapustą oraz pokrojonymi w kostkę pomidorami, dusić kilka minut do rozgotowania się pomidorów.