Crostini z łososiem

Crostini z łososiem

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Nieduże grzanki z łososiem to pyszna przekąska

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 18 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Crostini z łososiem to doskonałe przekąski na letnie wieczory. Szybko się je przygotowuje i są przepyszne. Chrupkie pieczywo, kremowy serek, pikantne kapary i rozpływający się  w ustach łosoś. Crostini to po włosku po prostu grzanki. Zobaczcie, jak je przyrządzić!

Składniki

  • Bagietka lub ciabatta

  • Olej rzepakowy 

  • Kremowy serek – 170 g

  • 2 łyżeczki kaparów

  • Wędzony łosoś – kilka plastrów (wedle uznania)

  • Kilka gałązek koperku

  • Sól, pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Pieczywo skraplamy olejem rzepakowym i pieczemy w piekarniku na złoty kolor.

  • Kremowy serek mieszamy z kaparami.

  • Wędzonego łososia kroimy na mniejsze plasterki. 

  • Na podgrzane kanapki nakładamy mała porcję kremowego serka z kaprami, a następnie na wierzch układamy kawałki łososia.

  • Całość doprawiamy delikatnie solą, pieprzem i dekorujemy koperkiem.

Ocena: 5