Sałatka kalafiorowa z kukurydzą i kiełkami
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Sałatka kalafiorowa z kukurydzą i kiełkami to świetna i sycąca przekąska lub oryginalny dodatek do obiadu.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 1 kalafior podzielony na różyczki
- 4 jajka na twardo
- 1 puszka kukurydzy
- 2 garście kiełków soczewicy
- sól i biały pieprz
- czosnek granulowany
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Kalafiora przelej na sicie wrzątkiem i ułóż na salaterce. Dodaj pokrojone w kostkę jajka i odcedzoną kukurydzę i kiełki. Wymieszaj.
- Majonez wymieszaj z jogurtem, dopraw do smaku. Sosem polej sałatkę.