Grecki omlet z pomidorami i fetą: na śniadanie lub kolację

2021-03-29
Grecki omlet z pomidorami i fetą
Autor: thinkstockphotos.com Omlet z pomidorami i serem feta łączy w sobie typowo greckie smaki
łatwy
20 min
4

Grecki omlet z pomidorami i fetą to danie polecane nie tylko na śniadanie, lecz także na kolację. Jedna porcja ma 195 kcal. Sprawdź, jak zrobić pyszny grecki omlet - podajemy dokładny przepis.

SKŁADNIKI

  • 3 jajka
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki mleka 0,5 proc.
  • woda mineralna gazowana
  • łyżeczka oleju
  • 2 łyżki sera feta w kostkach
  • 2 średnie pomidory
  • 1/2 strąka zielonej papryki

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Jajka, mąkę, mleko i wodę zmiksuj, wylej na rozgrzaną patelnię wysmarowaną olejem.
  • Po chwili podważ brzegi omletu, aby masa spłynęła na dno patelni.
  • Na wierzchu ułóż ser, pokrojoną w kostkę paprykę i pomidory (bez skórki).
  • Trzymaj na małym ogniu, aż jajka całkowicie się zetną.