Jabłka pieczone z majerankiem

Jabłka pieczone z majerankiem

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Pieczone jabłka pasują do drobiu.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 5 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Jabłka pieczone z majerankiem to znakomity dodatek do pieczonego drobiu, dań z wieprzowiny oraz oczywiście do smażonej wątróbki. Przygotujesz je w kilka chwil.

Składniki

  • jabłka

  • majeranek

Przygotowanie krok po kroku:

  • Umyte jabłka kroimy na pół i łyżeczką wydrążamy gniazda nasienne.

  • w miejsce pestek wsypujemy majeranek i ponownie łączymy połówki jabłek.

  • Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w temperaturze 180 st. C aż będą miękkie.

Przepis przygotowały i przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 0