Aromatyczne kalarepki nadziewane indykiem

2021-03-29
Aromatyczne kalarepki nadziewane indykiem
Autor: Shutterstock Kalarepa świetnie smakuje w połączeniu z indykiem i marchewką.
łatwy
40 min
4

Chrupiące kalarepki wypełnione smakowitym farszem z indyczej piersi i marchewki to pomysł na smaczny i niedrogi, a przy tym niskokaloryczny obniad.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 4 kalarepy
  • 600 g piersi indyczej lub mielonego mięsa z indyka
  • 4-5 marchewek
  • 2 cebule
  • 3 łyżki oleju
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Kalarepki obrać, ściąć górną część i wydrążyć miąższ i pokroić go w drobną kostkę. Marchewkę i cebulę obrać i pokroić.
  • Jeśli używamy piersi trzeba ją drobno pokroić. Mięso przesmażyć na rozgrzanym oleju, po czym dodać warzywa, a następnie wlać bulion.
  • Dusić około 5 minut, doprawić solą i pieprzem.
  • Farszem napełnić kalarepy i ułożyć je w naczyniu żaroodpornym. Piec 30 min w temperaturze 180 st. C.