TERAZ: ANDRZEJKI - POMYSŁY NA IMPREZĘ ANDRZEJKOWĄ

Cebula w białym winie: przepis na wykwintne danie z pospolitego warzywa

Cebula w białym winie: przepis na wykwintne danie z pospolitego warzywa

Autor Zdjęcia: Konrad Kalbarczyk

Cebula w białym winie - wykwintne danie z pospolitego warzywa.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Cebula w białym winie - ta elegancka potrawa z popularnego warzywa jest bardzo łatwa w przygotowaniu. Danie można jeść na zimno lub na ciepło.

Składniki

  • 4 czerwone cebule
  • 4 łyżki masła lub margaryny
  • 2 szklanki białego wytrawnego wina
  • rodzynki
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu

Przygotowanie krok po kroku:

  • Czerwone cebule obrać i umyć.

  • Pokroić cebule na połówki lub ćwiartki i zeszklić na maśle.

  • Zalać winem, dodać rodzynki, sól i pieprz.

  • Dusić na średnim ogniu, aż wino wyparuje w połowie, a cebula będzie miękka.