Ekspresowa pasta z fasoli na kanapkę

Ekspresowa pasta z fasoli na kanapkę

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Pasta z fasoli świetnie nadaje się na śniadanie. Jest pożywna i bogata w cenne składniki. A do tego bardzo smaczna!

Ocena: 4,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Pasta z fasoli najlepiej smakuje ze świeżym, chrupiącym pieczywem.

Składniki

  • 1 puszka białej fasoli
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka świeżego posiekanego rozmarynu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z cytryny
  • sól i czarny pieprz
  • czarne oliwki i czerwona papryka do przybrania

Przygotowanie krok po kroku:

  • Fasolkę z puszki przepłukać zimną wodą i odcedzić. Zmiksować razem z czosnkiem, oliwą i sokiem z cytryny. Doprawić ostro do smaku solą, pieprzem i rozmarynem.

  • Po przełożeniu do miseczki udekorować cieniutkimi paskami czerwonej papryki i oliwkami. Podawać ze świeżym pieczywem.