Książęca zupa-krem Magdy Gessler

Książęca zupa-krem Magdy Gessler

Autor Zdjęcia: pixabay.com

Delikatna warzywna zupa-krem według przepisu Magdy Gessler

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Warzywny krem Magdy Gessler - przepis na iście królewską zupę! Ten krem z warzyw Magda Gessler podała na obiad, gdy w jej restauracji gościła księżniczka Anna. Warto zatem spróbować, jak smakuje książęca zupa warzywna według przepisu słynnej restauratorki. Oto sposób przygotowania.

Składniki

  • 1 seler
  • 4 pory
  • 0,5 kalafiora
  • 2 duże ziemniaki
  • 2 pietruszki
  • 1 szklanka śmietany 36%
  • 2 łyżki masła
  • Liść laurowy
  • Ziele angielskie w kulkach
  • Sok z cytryny

Przygotowanie krok po kroku:

  • Seler, białe części porów, kalafior, pietruszki umyj, obierz i pokrój w kwadraty. Rozpuść masło i podduś na nim warzywa.

  • Ziemniaki obierz, umyj i podziel na ćwiartki. 

  • Gdy warzywa zmiękną, dodaj do nich ziemniaki. Zalej wodą, dodaj liść laurowy oraz ziele angielskie.

  • Gotuj do miękkości. 

  • Zupę przestudź i dokładnie zmiksuj.

  • Krem podaj z kleksem bitej śmietany, skropiony sokiem z cytryny.

Przepisy z tej kategorii