Pikantna potrawka z marchwi z piersią z kurczaka

Pikantna potrawka z marchwi z piersią z kurczaka

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Pikantna potrawka z marchwi to pomysł na pyszny i szybki obiad.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

Pikantna potrawka z marchwi z piersią z kurczaka to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie. Jeśli nie masz czasu obierać i kroić warzyw możesz w całości użyć marchwi konserwowej lub mrożonki.

Składniki

  • 300 g piersi kurczaka

  • 1 puszka marchewki konserwowej

  • 1 pęczek świeżej marchewki lub 1 opakowanie mrożonej

  • 1 puszka groszku konserwowego

  • 100 gram startego żółtego sera

  • 2 ząbki czosnku

  • 1/3 szklanki oleju

  • 1 łyżeczka curry

  • cukier

  • sól

Przygotowanie krok po kroku:

  • Marchew obrać, pokroić w kostkę i gotować 12 min. w lekko osolonej wodzie.

  • Pierś pokroić w kostkę lub w paski, zrumienić razem ze zmiażdżonym czosnkiem na rozgrzanym oleju.

  • Dodać ugotowaną marchew i osączone z zalewy warzywa konserwowe. Podgrzewać jeszcze chwilę.

  • Zdjąć z ognia, posypać serem i curry, posolić. Podawać z ryżem.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 3,8