Pikantna potrawka z marchwi z piersią z kurczaka

2021-03-29
Pikantna potrawka z marchwi
Autor: Shutterstock Pikantna potrawka z marchwi to pomysł na pyszny i szybki obiad.
łatwy
40 min
4

Pikantna potrawka z marchwi z piersią z kurczaka to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie. Jeśli nie masz czasu obierać i kroić warzyw możesz w całości użyć marchwi konserwowej lub mrożonki.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 300 g piersi kurczaka
  • 1 puszka marchewki konserwowej
  • 1 pęczek świeżej marchewki lub 1 opakowanie mrożonej
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 100 gram startego żółtego sera
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/3 szklanki oleju
  • 1 łyżeczka curry
  • cukier
  • sól

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Marchew obrać, pokroić w kostkę i gotować 12 min. w lekko osolonej wodzie.
  • Pierś pokroić w kostkę lub w paski, zrumienić razem ze zmiażdżonym czosnkiem na rozgrzanym oleju.
  • Dodać ugotowaną marchew i osączone z zalewy warzywa konserwowe. Podgrzewać jeszcze chwilę.
  • Zdjąć z ognia, posypać serem i curry, posolić. Podawać z ryżem.