Golonki z indyka w sosie cebulowo-musztardowym

2021-03-29
Golonki z indyka duszone w sosie cebulowo-musztardowym
Autor: Shutterstock
łatwy
30 min
4

Golonki z indyka w sosie cebulowo-musztardowym to idealne danie obiadowe dla całej rodziny. Soczyste mięso i sos będą smakowały wszystkim. Dodajmy, że to danie ekonomiczne, bo golonki indycze są stosunkowo tanie.  

Propozycja podania:

Golonki indycze duszone w sosie cebulowo-musztardowym można podać z ziemniakami puree oraz pikantną surówką z marchewki, pora i jabłka

Wypróbuj także: Pieczone golonki z indyka: przepis na golonki indycze w miodzie

Gulasz z indyka z papryką

SKŁADNIKI

  • 8 golonek indyczych, po 2 na osobę
  • 4 łyżki oleju
  • 2 duże cebule lub 3 średnie
  • 2 łyżki gruboziarnistej musztardy
  • 1 łyżeczka czarnego pieprzu
  • 1 łyżeczka soli

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • W garnku z grubym dnem rozgrzać olej. Obsmażyć golonki indycze ze wszystkich stron na rumiano.
  • Cebulę pokroić w piórka i dodać do garnka, smażyć do zeszklenia.
  • Dodać musztardę, pieprz i sól.
  • Wlać 2 szklanki wody, przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piec przez 2 godziny.