Spaghetti z borowikami

2021-03-29
grzyby
Autor: thinkstockphotos.com Grzyby należy zjeść świeżo po zebraniu lub ususzyć
łatwy
30 min
4

Zaraz po grzybobraniu przygotuj pyszne spaghetti z borowikami. Makaron z grzybami zrobisz łatwo i szybko, a to w przypadku świeżo zebranych borowików jest to bardzo ważne. Trzeba je bowiem zjeść od razu lub ususzyć. Ten prosty przepis na spaghetti z borowikami sprawi, że wykorzystasz je wyjątkowo smacznie. Spróbuj!

SKŁADNIKI

  • 1,5 szklanki pokrojonych borowików
  • 30 dag makaronu spaghetti
  • 1,5 oliwy z oliwek
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 0,5 posiekanej cebuli
  • Grubo mielony pieprz
  • Sól
  • Gałązka świeżej mięty

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Grzyby oczyść, opłucz, osusz i pokrój.
  • Uduś grzyby na oliwie z dodatkiem czosnku, cebuli, pieprzu i soli, od czasu do czasu dolewaj wody. Pod koniec gotowania dodaj kilka posiekanych listków mięty (część odłóż do dekoracji).
  • Gdy grzyby będą miękkie, wymieszaj sos z ugotowanym makaronem i udekoruj gałązkami mięty.
  •