Roladki mięsne z serkiem topionym: przepis

2021-03-29
Roladki mięsne z serkiem topionym: przepis
Autor: Shutterstock Roladki to doskonały sposób na atrakcyjne podanie piersi  kurczaka
łatwy
25 min
4

Roladki mięsne z serkiem topionym to łatwy, ale wykwintny sposób na przyrządzenie piersi kurczaka. Można je także zrobić ze sznycli z indyka lub szynki czy schabu wieprzowego. Idealnie nadają się na uroczysty obiad lub kolację.

SKŁADNIKI

  • 4 pojedyncze piersi z kurczaka
  • pół kostki dowolnego serka topionego
  • 4 duże i cienkie plastry boczku
  • 2 plastry ananasa
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki lub koperek do dekoracji

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Piersi z kurczaka rozbijamy delikatnie tłuczkiem.
  • Na każdy filet kładziemy połowę plastra ananasa i kawałek serka topionego.
  • Oprószmy solą i pieprzem i zawijamy w roladki. Okręcamy plastrem cienko pokrojonego boczku. Spinamy drewnianym patyczkiem i ponownie oprószamy całość solą pieprzem.
  • Pieczemy w piekarniku lub grillujemy. Dekorujemy natką z pietruszki lub koperkiem.