Kaszanka grillowana w cebuli: ciekawy przepis na kaszankę

Kaszanka grillowana w cebuli: ciekawy przepis na kaszankę

Autor Zdjęcia: materiały prasowe Knorr

Kaszanka na ciepło to prawdziwy rarytas - tym bardziej jeśli przygotujemy ją na grillu w cebuli!

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Tradycyjna polska kaszanka uznawana jest za jedną z najzdrowszych wędlin. Warto więc się do niej przekonać - szczególnie że w wersji na ciepło smakuje znakomicie. Proponujemy ciekawy przepis na kaszankę grillowaną w cebuli. Sprawdź, jak zrobić to danie!

Składniki

  • 8 dużych cebul
  • 3 kaszanki
  • 2 łyżki Przyprawy do grilla Knorr
  • 3 łyżki ketchupu
  • jabłko
  • 3 łyżki oleju roślinnego
  • łyżka majeranku
  • 2 oscypki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Przygotuj cebule: nie ściągaj z nich zewnętrznej, brązowej warstwy. Odetnij ok. 2 cm ich czubków. Następnie wydrąż ich podstawy, dbając o to, by pozostały dwie warstwy warzywa.

  • Kaszankę obierz ze skóry i zmiażdż widelcem. Wydrążoną cebulę posiekaj na drobną kostkę i smaż na rozgrzanym oleju do osiągnięcia złotego koloru. Do smażącego się warzywa dodaj kaszankę i smaż do momentu, w którym się rozpadnie.

  • Dodaj do całości 3 łyżki ketchupu.

  • Na sam koniec wsyp do całości jabłko pokrojone na bardzo drobną kostkę. Dopraw wszystko majerankiem i Przyprawą do grilla Knorr, która zapewnia wyjątkowy smak grillowanym potrawom.

  • Zetrzyj oscypek. Jego część dodaj do farszu. Następnie umieść przygotowane nadzienie w wydrążonych cebulach. Ich wierz posyp resztą oscypka.

  • Przygotowane cebule grilluj pod przykryciem przez około pół godziny. Podawaj na gorąco.

źródło: mat. prasowe Knorr