Zupa z czerwonej soczewicy z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Zupa z czerwonej soczewicy z menu beszamel

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Zupa z czerwonej soczewicy z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Zupa z czerwonej soczewicy kusi delikatną, orientalną nutą. Dodatek tymianku sprawia, ze nabiera wyjątkowego charakteru. Przepis przygotowała Poradnia Dietetyczna Dietosfera, porcja zupy dostarcza 260 kcal.

Składniki

  • 200 ml bulionu warzywnego

  • 3 łyżki czerwonej soczewicy

  • 0,5 marchewki

  • 1 mały pomidor czerwony

  • 0,5 cebuli

  • 1 łyżeczka oliwy/oleju

  •  

  •  

Przygotowanie krok po kroku:

  • Soczewicę  opłukać  i  zalać  gorącą  wodą,  po  pół  godzinie  odcedzić. 

  • Marchewki, pomidory i cebulę umyć, obrać i podsmażyć na oliwie, dodać soczewicę.

  • Po  kilku minutach zalać wszystko gorącym bulionem. Gotować około 30  min.

  • Przyprawić tymiankiem, solą i pieprzem.

Ocena: 0