Zupa porowo-selerowa z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Zupa porowo-selerowa z menu beszamel

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Zupa porowo-selerowa z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Zupa porowo-selerowa z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE nieco zaskakuje składem. W końcu por i seler grają w daniach zazwyczaj rolę dodatku, a nie gwiazdy. Tym razem jest inaczej i do tego bardzo smacznie. Przepis przygotowany został przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Porcja dostarcza 220 kcal.

Składniki

  • 150 ml bulionu warzywnego

  • 1 szalotka

  • 1 łyżeczka masła

  • 2 cm kawałek pora

  • 1/5 selera korzeniowego

  • sól, pieprz,

  • ulubione przyprawy

Przygotowanie krok po kroku:

  • Szalotkę posiekać. Pora obrać, pokroić w kostkę lub talarki. Selera obrać i pokroić w kostkę.

  • W garnku rozgrzać masło, zeszklić posiekaną cebulę. Dodać po chwili pora i selera. 

  • Zalać  składniki  gorącym  bulionem.  Gotować 20-30min. 

  • Przyprawić  solą, świeżo mielonym pieprzem, przyprawami. Całość zblendować na krem.

  •  

  •  

  •  

  •  

Przepis  przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 2,5