Zupa oliwkowa z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Zupa oliwkowa z menu beszamel

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Zupa oliwkowa z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Zupa oliwkowa z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE to pyszna zupa o śródziemnomorskim charakterze. Przepis przygotowany został przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Porcja dostarcza 220 kcal.

Składniki

  • 200 ml bulionu drobiowego

  • 50 g oliwek czarnych

  • ¼ cebuli

  • 1/3 korzenia pietruszki

  • 1 łyżka śmietany 12%

  • 1 łyżka oliwy

  • 1 łyżka uprażonych pestek dyni

Przygotowanie krok po kroku:

  • Cebulę posiekać. Oliwki pokroić na pół, podsmażyć na oliwie wraz z cebulą. Pietruszkę pokroić w  kostkę. 

  • Oliwki  i cebulę zalać gorącym bulionem.  Po  kilku minutach dodać pokrojoną pietruszkę.

  • Gotować 20 min i pod koniec gotowania dodać stopniowo śmietanę. 

  • Całość zblendować na krem, doprawić. Przystroić nasionami, które można wcześniej uprażyć.

  •  

Przepis  przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 0