Zupa krem ze szparagów - przepis z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

2021-03-29
Zupa krem ze szparagów
Autor: Shutterstock Zupa krem ze szparagów najlepiej smakuje latem.
łatwy
30 min
4

Zupa krem ze szparagów to fantastyczny pomysł na letni obiad. Smakuje wyśmienicie i jest zdrowa i odżywcza. Przepis przygotowal8i specjaliści z Poradni Dietetycznej Dietosfera. Porcja dostarcza 250 kcal.

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Odłamać zdrewniałe końce szparagów, obrać ze skórki i odciąć główki. Zagotować wodę i wrzucić do wrzątku łodygi szparagów.
  • Gotować około 7 minut. Następnie wrzucić do łodyg główki szparagów i gotować jeszcze 7 minut.
  • Dodać oliwę, wegetę i wszystko zmiksować.
  • Podawać z jogurtem naturalnym, posypane pieprzem i pestkami dyni.