Zupa krem ze szparagów - przepis z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Zupa krem ze szparagów - przepis z menu beszamel

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Zupa krem ze szparagów najlepiej smakuje latem.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Zupa krem ze szparagów to fantastyczny pomysł na letni obiad. Smakuje wyśmienicie i jest zdrowa i odżywcza. Przepis przygotowal8i specjaliści z Poradni Dietetycznej Dietosfera. Porcja dostarcza 250 kcal.

Składniki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Odłamać zdrewniałe końce szparagów, obrać ze skórki i odciąć główki. Zagotować wodę i wrzucić do wrzątku łodygi szparagów.

  • Gotować około 7 minut. Następnie wrzucić do łodyg główki szparagów i gotować jeszcze 7 minut.

  • Dodać oliwę, wegetę i wszystko zmiksować.

  • Podawać z jogurtem naturalnym, posypane pieprzem i pestkami dyni.

Ocena: 5