Zupa brokułowo-jarmużowa z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Zupa brokułowo-jarmużowa z menu beszamel

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Zupa brokułowo-jarmużowa z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Zupa brokułowo-jarmużowa dostarcza wielu cennych składników odżywczych, witamin i związków mineralnych. Przepis na nią przygotowała Poradnia Dietetyczna Dietosfera. Porcja dostarcza nam 200 kcal.

Składniki

  • 200 ml bulionu drobiowego

  • 1 łyżka masła

  • 1 łyżka soku z cytryny i skórka z otartej połowy cytryny

  • 1 mała garść jarmużu

  • 1 cebula dymka

  • 1/3 brokuła

  • 1 łyżka śmietany 18%

Przygotowanie krok po kroku:

  • Brokuła pokroić w kostkę, a jarmuż posiekać.

  • W garnku roztopić masło, zeszklić posiekaną dymkę. Wlać gorący bulion. Gotować kilka minut.

  • Po tym czasie dodać brokuła i jarmuż. Przyprawić.

  • Zblendować całość na krem. Przetrzeć przez sitko i zabielić zupę śmietaną.

Ocena: 0