Zupa brokułowo-jarmużowa z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

2021-03-29
Zupa brokułowo-jarmużowa z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE
Autor: Shutterstock Zupa brokułowo-jarmużowa z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE
łatwy
30 min
4

Zupa brokułowo-jarmużowa dostarcza wielu cennych składników odżywczych, witamin i związków mineralnych. Przepis na nią przygotowała Poradnia Dietetyczna Dietosfera. Porcja dostarcza nam 200 kcal.

SKŁADNIKI

  • 200 ml bulionu drobiowego
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka soku z cytryny i skórka z otartej połowy cytryny
  • 1 mała garść jarmużu
  • 1 cebula dymka
  • 1/3 brokuła
  • 1 łyżka śmietany 18%

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Brokuła pokroić w kostkę, a jarmuż posiekać.
  • W garnku roztopić masło, zeszklić posiekaną dymkę. Wlać gorący bulion. Gotować kilka minut.
  • Po tym czasie dodać brokuła i jarmuż. Przyprawić.
  • Zblendować całość na krem. Przetrzeć przez sitko i zabielić zupę śmietaną.