Zapiekanka szpinakowa z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Zapiekanka szpinakowa z menu beszamel

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Zapiekanka szpinakowa z dodatkiem mielonego indyka.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Zapiekanka szpinakowa łączy w sobie lekko słodki smak indyka z neutralnym szpinakiem. Smak podstawowych składników podkręcają przyprawy - czosnek i gałka muszkatołowa. Danie przygotowane wg przepisu opracowanego przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera dostarcza 250 kcal.

Składniki

  • 100 g piersi z indyka

  • 1 szklanka mrożonego szpinaku

  • 1 łyżka jogurtu naturalnego

  • 1 ząbek czosnku

  • mielona gałka muszkatołowa

Przygotowanie krok po kroku:

  • Rozmrozić szpinak, wycisnąć czosnek, dodać jogurt naturalny i doprawić.

  • Mięso zmielić, również przyprawić i wymieszać ze szpinakiem.

  • Masę rozłożyć w małym naczyniu żaroodpornym (może być blacha do tarty) i piec 30 min w 180 stopniach.

Ocena: 5