Tabbouleh z quinoa - przepis z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

2021-03-29
Tabbouleh z quinoa - przepis
Autor: Shutterstock Tabbouleh z quinoa - na kolację lub lunch do pracy.
łatwy
30 min
4

Lekki posiłek w sam raz na lunch do pracy. Tabbouleh z quinoa to danie, na które przepis przygotowała dla nas Poradnia Dietetyczna Dietosfera. Z podanych proporcji otrzymujemy zbilansowane odżywczo danie mające 350 kcal.

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Komosę przepłukać, ugotować do miękkości według przepisu na opakowaniu.
  • Wystudzić, przelewając zimną wodą, i osączyć dokładnie na gęstym sicie.
  • Pomidora sparzyć, zdjąć skórkę, po przepołowieniu usunąć pestki, a miąższ pokroić w kostkę.
  • Z ogórka wyciąć część z pestkami, miąższ także pokroić w kosteczkę
  • Miętę/bazylię i szalotkę drobno posiekać.
  • Przygotowane warzywa wymieszać z quinoa.
  • Przyprawić do smaku solą, sokiem z cytryny i oliwą.