Sałatka z fetą z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Sałatka z fetą z menu beszamel

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Sałatka z fetą z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Sałatka z fetą z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE to lekkie i świeże danie, które może stanowić danie na lunch lub lekką kolację. Przepis przygotowany został przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Porcja dostarcza 260 kcal.

Składniki

  • 30 g suchego makaronu

  • 1/2 pomidora

  • 1/2 ogórka

  • 20 g sera feta

  • 4-5 oliwek

  • sól, pieprz

  •  

  • Sos:

  • 1 łyżeczka oliwy/oleju

  • 1 łyżeczka soku z cytryny

  • suszone zioła (mieszanka śródziemnomorska: czosnek, suszone pomidory, bazylia)

Przygotowanie krok po kroku:

  • Ser, ogórka, pomidora pokroić w kostkę.

  • Oliwki wydrylować i pokroić na połówki.

  • Ugotowany al dente makaron ostudzić i wymieszać z pozostałymi składnikami, polać sosem.

  • Sos: wszystkie składniki energicznie wymieszać.

Przepis  przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 2,7