Pstrąg pieczony z koprem włoskim z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Pstrąg pieczony z koprem włoskim z menu beszamel

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Pstrąg pieczony z koprem włoskim z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Pstrąg pieczony z koprem włoskim z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE to świetny obiad nie tylko dla tych, co na diecie. Przepis przygotowany został przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Porcja dostarcza 340 kcal.

Składniki

  • 0,5 całego świeżego pstrąga ze skórą

  • 1 łyżeczka oliwy/oleju

  • 1 łyżeczka soku z cytryny

  • gałązka tymianku

  • sól/pieprz

  • papryka w proszku

  • 1 garść sałaty roszponki

  • 0,5 pomidora czerwonego

  • 1 ząbek czosnku

  • 1 łyżka jogurtu naturalnego 2%

Przygotowanie krok po kroku:

  • Rybę umyć, osuszyć, naciąć w poprzek. Przyprawić, skropić oliwą i sokiem z cytryny.

  • Zawinąć pstrąga w folię aluminiową i piec około 20 min w 200 st. C.

  • Czosnek rozdrobnić na prasce, połączyć z jogurtem.

  • Przyprawić sos i polać nim sałatę z pokrojonym pomidorem.

Ocena: 0