Pstrąg pieczony z koprem włoskim z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

2021-03-29
Pstrąg pieczony z koprem włoskim z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE
Autor: Shutterstock Pstrąg pieczony z koprem włoskim z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE
łatwy
30 min
4

Pstrąg pieczony z koprem włoskim z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE to świetny obiad nie tylko dla tych, co na diecie. Przepis przygotowany został przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Porcja dostarcza 340 kcal.

SKŁADNIKI

  • 0,5 całego świeżego pstrąga ze skórą
  • 1 łyżeczka oliwy/oleju
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • gałązka tymianku
  • sól/pieprz
  • papryka w proszku
  • 1 garść sałaty roszponki
  • 0,5 pomidora czerwonego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego 2%

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Rybę umyć, osuszyć, naciąć w poprzek. Przyprawić, skropić oliwą i sokiem z cytryny.
  • Zawinąć pstrąga w folię aluminiową i piec około 20 min w 200 st. C.
  • Czosnek rozdrobnić na prasce, połączyć z jogurtem.
  • Przyprawić sos i polać nim sałatę z pokrojonym pomidorem.