Porowe risotto z dorszem z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Porowe risotto z dorszem z menu beszamel

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Porowe risotto z dorszem z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Porowe risotto z dorszem z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE to pyszne danie rybne. Porcja dostarcza 330 kcal oraz wielu składników odżywczych. Przepis przygotowali specjaliści z Poradni Dietetycznej "Dietosfera".

Składniki

  • 30 g suchego ryżu arborio

  • 120 g filetu z dorsza

  • mały kawałek pora

  • 150 ml bulionu warzywnego

  • 1/2 cebuli dymki

  • 1/2 ząbka czosnku

  • 1 łyżeczka masła

  • 1 łyżeczka oliwy lub oleju

Przygotowanie krok po kroku:

  • Dorsza pokroić w grubą kostkę. Przyprawić. Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekaną dymkę, por i czosnek. Zeszklić.

  • Po kilku minutach wrzucić ryż i podlewać partiami bulionem tak, aby całość wchłonął ryż.

  • Przy ostatnim dolewaniu bulionu wrzucić pokrojoną rybę. Całość mieszać około 10-15  min.

  • Po tym czasie dodać masło. Przyprawić do smaku.

 

Przepis  przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 0