Polędwica cielęca z surówką z marchwi z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

2021-03-29
Polędwica cielęca z  surówka z marchwi
Autor: Shutterstock Polędwica cielęca z surówką z marchwi - cielęcina w najlepszym wydaniu.
łatwy
0 min
4

Polędwica cielęca z  surówką z marchwi to danie obiadowe zawierające tylko 220 kcal. Przepis przygotowała Poradnia Dietetyczna Dietosfera. Danie jest bardzo smaczne, mięso delikatne, a warzywa soczyste.

SKŁADNIKI

  • 100 g polędwicy cielęcej
  • 1 łyżka oliwy lub oleju
  • 1 łyżka sosu balsamicznego
  • 1 marchew
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 1/3 łyżeczki cukru trzcinowego

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Polędwicę natrzeć w ulubionych przyprawach i sosie balsamicznym. Odstawić do lodówki na około 1h.
  • W tym czasie marchew umyć, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać do surówki sok z cytryny i odrobinę cukru. Wymieszać.
  • Mięso usmażyć na rozgrzanym tłuszczu po obu stronach do uzyskania złocistego koloru.