Pilaw z brokułami i dorszem z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Pilaw z brokułami i dorszem z menu beszamel

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Pilaw z brokułami i dorszem z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Pilaw z brokułami i dorszem z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE to rewelacyjny sposób na podanie ryby. Przepis przygotowany został przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Porcja dostarcza 250 kcal.

Składniki

  • 1/3 brokuła

  • 100g filetu z dorsza

  • ¼ szklanki suchej kaszy jaglanej

  • 1 ząbek pieczonego czosnku

  • 1 łyżeczka oliwy

  • łyżka soku z cytryny

  • sól i pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Brokuł podzielić na małe różyczki, a łodygę pokrój w słupki.

  • Rybę umyć, osuszyć i przyprawić.

  • Posmarować kawałki brokuła i rybę oliwą, przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec 20 minut w 200°C.

  • W tym czasie ugotować kaszę.

  • Ząbek czosnku rozgnieść, wymieszać na pastę z sokiem z cytryny i solą.

  • Wystudzoną kaszę przełożyć do miski, dodać pastę z czosnku, pokrojona w kostkę rybę i brokuły.

  • Doprawić do smaku solą i pieprzem, ewentualnie sokiem z cytryny i natką pietruszki.

Ocena: 0