Orientalna zupa cieciorkowa z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Orientalna zupa cieciorkowa z menu beszamel

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Orientalna zupa cieciorkowa z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Orientalna zupa cieciorkowa z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE to pomysł na wniesienie nieco egzotyki do codziennego jadłospisu. Przepis przygotowany został przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Porcja dostarcza 270 kcal.

Składniki

  • 200 ml bulionu warzywnego

  • 1 mały pomidor

  • 1/3 puszki ciecierzycy

  • 1 łyżeczka oliwy/oleju

  • 1/3 cebuli

  • 1/2 ząbka czosnku

  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

  • sól, pieprz, curry, kurkuma

Przygotowanie krok po kroku:

  • Do garnka wlać oliwę. Wsypać curry, smażyć pół minuty, dodać posiekane czosnek  i cebulę.

  • Smażyć 2 minuty, aż cebula będzie miękka. Dodać pomidory, ciecierzycę i pietruszkę, zalać całość gorącym bulionem.

  • Gotować 10-15minut.  Zmiksować zupę, ale niezbyt dokładnie. Doprawić do smaku.

  •  

  •  

  •  

Przepis  przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 4,5