Omlet z szynką i warzywami z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Omlet z szynką i warzywami z menu beszamel

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Omlet z szynką i warzywami - smaczne danie na śniadanie, obiad lub kolację.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Omlet z szynką i warzywami - smaczny, sycący i odpowiedni na każdą porę dnia. Porcja dostarcza 260 kcal i jest skarbnica składników odżywczych. Przepis przygotowała Poradnia Dietetyczna Dietosfera.

Składniki

  • 1 jajko

  • 1 łyżka mąki pełnoziarnistej

  • 50 ml mleka

  • ¼ papryki czerwonej

  • 1/3 cebuli

  • 1 plaster szynki drobiowej

  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku

  • sól i pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Jajko wymieszać z mąką i mlekiem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Paprykę, cebulę i szynkę pokroić w drobną kostkę.

  • Dodać wszystkie składniki do ciasta. Omlet smażyć na patelni beztłuszczowej po obu stronach, do uzyskania złotego koloru

Ocena: 5