Makaron zapiekany z mozzarellą z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Makaron zapiekany z mozzarellą z menu beszamel

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Makaron zapiekany z mozzarellą z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Makaron zapiekany z mozzarellą z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE to bardzo łatwe w przygotowaniu danie na obiad, lunch lub kolację. Przepis przygotowany został przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Porcja dostarcza 300 kcal.

Składniki

  • 35 g makaronu świderki

  • 1/2 kulki sera mozzarella

  • 1/3 cebuli czerwonej

  • 1/2 puszki pomidorów krojonych

  • 2 łyżki przecieru pomidorowego

  • 1 ząbek czosnku

  • świeża bazylia

Przygotowanie krok po kroku:

  • Makaron ugotować al dente. Cebulę i czosnek posiekać. Zeszklić na oliwie.

  • Następnie dodać przecier, pomidory, bazylię, sól, pieprz, odrobinę wody i gotować na wolnym ogniu 10-15  min. 

  • Dodać  do  tego  makaron  i  przełożyć  wszystko do żaroodpornego naczynia.

  • Mozzarellę pokroić w kostkę i posypać nią danie. Całość zapiekać 15 min w 180 st. C.

Przepis  przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 3,3