Krem z zielonego groszku z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Krem z zielonego groszku dostarcza sporo białka, witamin i minerałów. Przepis na nią przygotowała Poradnia Dietetyczna Dietosfera, dbając o właściwe zbilansowanie posiłku. Jedna porcja ma 200 kcal.
SKŁADNIKI
- 150 ml bulionu warzywnego
- 1 łyżka masła
- 1/3 cebuli
- 1 ząbek czosnku
- 50 g mrożonego lub świeżego zielonego groszku
- 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na maśle.
- Do gorącego bulionu wrzucić cebulę czosnek i groszek.
- Gotować około 10-15min.
- Zupę doprawić, dodać jogurt i zblendować całość na krem