Krem z kalafiora z karmelizowaną cebulką z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Krem z kalafiora z karmelizowaną cebulką z menu beszamel

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Krem z kalafiora z karmelizowaną cebulką z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Krem z kalafiora z karmelizowaną cebulką z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE to sycąca i bardzo zdrowa zupa. Przepis przygotowany został przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Porcja dostarcza 240 kcal.

Składniki

  • 200 ml bulionu drobiowego

  • 1/4 kalafiora

  • 1 mały ziemniak

  • 1/3 małej cebuli

  • szczypta cukru

  • sól, pieprz,

  • ulubione zioła

  • 1 łyżka śmietanki 9%

  • 1 łyżeczka masła

Przygotowanie krok po kroku:

  • Cebulę posiekać, zeszklić na maśle w garnku. Po kilku minutach dodać odrobinę cukru i smażyć do złotego koloru.

  • Zalać cebulę gorącym bulionem. Dodać rozdrobnionego na różyczki kalafiora i pokrojonego w kostkę ziemniaka oraz przyprawy.

  • Gotować całość 20-25 min. Po tym czasie zblendować na krem. Dodać śmietanę.

Przepis  przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 5