Krem oliwkowy z menu Beszamel.pl DIETETYCZNIE

Krem oliwkowy z menu Beszamel

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Krem oliwkowy to bardzo smaczna i pożywna zupa w śródziemnomorskim stylu.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Krem oliwkowy to bardzo łatwa w przygotowaniu zupa na bazie bulionu i kolorowych oliwek. Przepis na tę oryginalną zupę przygotowała Poradnia Dietetyczna Dietosfera. Porcja dostarcza 230 kcal.

Składniki

  • 150 ml bulionu warzywnego

  • 50 g oliwek czarnych/zielonych

  • 1 ząbek czosnku

  • 1 ziemniak

  • 2 łyżki śmietany 12%



Przygotowanie krok po kroku:

  • Bulion zagotować, a czosnek posiekać.

  • Ziemniaka pokroić w kostkę, dodać do gotującego się bulionu. Gotować 10 min.

  • Po tym czasie dodać oliwki i czosnek.

  • Całość zblendować na krem, doprawić. Przystroić śmietaną

Ocena: 0