Kotlet rybny ze szparagówką i ziemniakami z menu Beszamel.pl DIETETYCZNIE

2021-03-29
Kotlet rybny z fasolą szparagową i ziemniakami
Autor: Shutterstock Kotlet rybny z fasolą szparagową i ziemniakami - pyszny i zdrowy obiad.
łatwy
30 min
4

Kotlet rybny z fasolą szparagową i ziemniakami to danie, którego porcja dostarcza ok. 280 kcal. Przepisy na smaczne i dobrze zbilansowane odżywczo potrawy przygotowała dla nas Poradnia Dietetyczna Dietosfera.

SKŁADNIKI

  • 80 g filetu z dorsza
  • ½ czerstwej bułki pszennej
  • 50 ml mleka 2%
  • 2 łyżki bułki tartej
  • ¼ cebuli
  • 1 garść zielonej fasolki szparagowej
  • 3 młode ziemniaki
  • 1 łyżka oliwy/oleju

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Czerstwą bułkę namoczyć w mleku. Rybę pokroić w kostkę. Cebulę posiekać/ zetrzeć na tarce.
  • Do kielicha blendera włożyć rybę, namoczoną bułkę, cebulę i ulubione przyprawy  (sól/pieprz/gałka  muszkatołowa/papryka słodka)
  • Zmiksować  całość  na pastę. Uformować kotleta/y, obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.
  • Ziemniaki i fasolkę ugotować w osolonej wodzie do miękkości.
  • Ziemniaki można przystroić koperkiem