Kasza gryczana z jajkiem i szpinakiem z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Kasza gryczana z jajkiem i szpinakiem z menu beszamel

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Kasza gryczana z jajkiem i szpinakiem z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Kasza gryczana z jajkiem i szpinakiem z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE to super danie dla miłośników kasz. Przepis przygotowany został przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Porcja dostarcza 200 kcal.

Składniki

  • 30 g kaszy gryczanej

  • 1 garść świeżego lub mrożonego szpinaku

  • 1/2 jajka

  • 1/2 ząbka czosnku

  • 1/5 ogórka kiszonego

  • 1 łyżeczka oliwy/oleju

Przygotowanie krok po kroku:

  • Kaszę ugotować wg instrukcji na opakowaniu.

  • Czosnek rozdrobnić na prasce, ogórki pokroić w bardzo drobną  kostkę.

  • Na  rozgrzanym  oleju  podsmażyć  szpinak  do miękkości.

  • Ugotować jajko na twardo i pokroić je w kostkę.

  • Do szpinaku dodać pokrojone wcześniej ogórki, czosnek, jajka.

  • Doprawić do smaku  i dusić jeszcze przez około 15 min.

  • Przełożyć na ugotowaną wcześniej kaszę, wymieszać.

Przepis  przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 3,8