Gulasz z indyka z kaszą bulgur z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Gulasz z indyka z kaszą bulgur z menu beszamel

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Gulasz z indyka z kaszą bulgur z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Gulasz z indyka z kasza bulgur z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE będzie smakował każdemu. Aromatyczny sos, delikatne mięso i pyszna kasza to znakomity duet. Przepis przygotowany został przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Porcja dostarcza 350 kcal.

Składniki

  • 100 g piersi z indyka

  • szczypta czosnku mielonego

  • imbir

  • chili

  • łyżka sosu sojowego

  • 1 plaster ananasa

  • 1 łyżeczka oliwy

  • 1 łyżeczka szczypiorku

  • 30 g kaszy bulgur

Przygotowanie krok po kroku:

  • Pierś pokroić w paski, włożyć do marynaty z mielonego czosnku, imbiru, chili, sosu sojowego. Odstawić do lodówki na 30 min.

  • Mięso podsmażyć, dodać ananasa. Doprawić, posypać  szczypiorkiem.

  • Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu. Podawać z gulaszem.

Anna Szubińska Nalewki. natura zamknięta w butelce

 

Kup online

Wykorzystaj sezon na pyszne owoce i zamknij ich smak w butelkach z naszym praktycznym przewodnikiem!

Poradnik do nabycia w sieci Empik, księgarniach i naszym sklepie.

 

Przepis  przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 0