Gulasz z indyka z kaszą bulgur z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Gulasz z indyka z kasza bulgur z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE będzie smakował każdemu. Aromatyczny sos, delikatne mięso i pyszna kasza to znakomity duet. Przepis przygotowany został przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Porcja dostarcza 350 kcal.
Kup online
Wykorzystaj sezon na pyszne owoce i zamknij ich smak w butelkach z naszym praktycznym przewodnikiem!
Poradnik do nabycia w sieci Empik, księgarniach i naszym sklepie.
Przepis przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 100 g piersi z indyka
- szczypta czosnku mielonego
- imbir
- chili
- łyżka sosu sojowego
- 1 plaster ananasa
- 1 łyżeczka oliwy
- 1 łyżeczka szczypiorku
- 30 g kaszy bulgur
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Pierś pokroić w paski, włożyć do marynaty z mielonego czosnku, imbiru, chili, sosu sojowego. Odstawić do lodówki na 30 min.
- Mięso podsmażyć, dodać ananasa. Doprawić, posypać szczypiorkiem.
- Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu. Podawać z gulaszem.