Gulasz indyczy z quinoa z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Gulasz indyczy z quinoa z menu beszamel

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Gulasz indyczy z quinoa z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Gulasz indyczy z quinoa z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE będzie smakował każdemu. Delikatny i aromatyczny sos i pyszna kasza to znakomity duet. Przepis przygotowany został przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Porcja dostarcza 280 kcal.

Składniki

  • 100 g polędwicy z indyka

  • 1/2 cebuli

  • 1 łyżka groszku zielonego z puszki

  • 1 łyżka kukurydzy konserwowej

  • 1 mała pieczarka

  • 1/5 papryki czerwonej

  • 1 łyżeczka oliwy/oleju

  • sól, pieprz, ziele angielskie, dowolne zioła

  • 30 g komosy ryżowej

Przygotowanie krok po kroku:

  • Cebulę posiekać i zeszklić na oliwie. Mięso pokroić w kawałki dodać do cebuli. Podsmażyć.

  • Zalać wodą i dusić do miękkości.

  • Pieczarkę oczyścić, opłukać pokroić w kostkę.

  • Do podduszonego mięsa wrzucić pieczarki oraz odsączony z zalewy groszek i kukurydzę.

  • Gotować jeszcze 15 min na wolnym ogniu.

  • Quinoa ugotować wg przepisu na opakowaniu.

  • Podawać z gulaszem.

Przepis  przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 0