Gulasz indyczy z quinoa z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

2021-03-29
Gulasz indyczy z quinoa z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE
Autor: Shutterstock Gulasz indyczy z quinoa z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE
łatwy
30 min
4

Gulasz indyczy z quinoa z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE będzie smakował każdemu. Delikatny i aromatyczny sos i pyszna kasza to znakomity duet. Przepis przygotowany został przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Porcja dostarcza 280 kcal.

Przepis  przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 100 g polędwicy z indyka
  • 1/2 cebuli
  • 1 łyżka groszku zielonego z puszki
  • 1 łyżka kukurydzy konserwowej
  • 1 mała pieczarka
  • 1/5 papryki czerwonej
  • 1 łyżeczka oliwy/oleju
  • sól, pieprz, ziele angielskie, dowolne zioła
  • 30 g komosy ryżowej

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Cebulę posiekać i zeszklić na oliwie. Mięso pokroić w kawałki dodać do cebuli. Podsmażyć.
  • Zalać wodą i dusić do miękkości.
  • Pieczarkę oczyścić, opłukać pokroić w kostkę.
  • Do podduszonego mięsa wrzucić pieczarki oraz odsączony z zalewy groszek i kukurydzę.
  • Gotować jeszcze 15 min na wolnym ogniu.
  • Quinoa ugotować wg przepisu na opakowaniu.
  • Podawać z gulaszem.