Grillowany łosoś ze szparagami z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Grillowany łosoś ze szparagami  z menu beszamel

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Grillowany łosoś ze szparagami to znakomita propozycja na letnie przyjęcia.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Grillowany łosoś ze szparagami to rewelacyjne danie na sezon szparagowy. Przepis przygotowała. Poradnia Dietetyczna Dietosfera. Jedna porcja ma dania ma 330 kcal i mnóstwo składników odżywczych.

Składniki

  • 120 g fileta z łososia

  • 2 plasterki cytryny

  • gałązka tymianku

  • przyprawa do ryb

  • garść szparagów

Przygotowanie krok po kroku:

  • Łososia przyprawić, położyć na niego plasterki cytryny, tymianek, skopić sokiem z cytryny, zawinąć w folię aluminiową.

  • Rybę piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 20 min.

  • Szparagi obrać, ułamać zdrewniałe końce, gotować w osolonej wodzie na stojąco, tak aby główki wystawały spoza wody, przez okres około 10 min.

Ocena: 5