Brązowy ryż z prażonymi owocami z menu Beszamel.pl DIETETYCZNIE

Brązowy ryż z prażonymi owocami z menu Beszamel

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Brązowy ryż z prażonymi owocami to smaczne danie obiadowe na słodko.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Brązowy ryż z prażonymi owocami to znakomity pomysł na lekkie, letnie danie. Przepis przygotowany został przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Porcja dostarcza 300 kcal.

Składniki

  • 40 g brązowego ryżu

  • 1 nektarynka

  • 1 plaster dojrzałego mango

  • 2 łyżki jogurtu naturalnego

  • opcjonalnie ½ łyżeczki miodu/syropu klonowego

  • ½ łyżki cynamonu

  • ziarna z ½ laski wanilii

Przygotowanie krok po kroku:

  • Ryż ugotować w  szklance wody ok.  30 - 40 min (do całkowitego wchłonięcia wody).

  • Owoce pokroić w kostkę, dodać cynamon, wanilię i prażyć w garnku z odrobiną wody.

  • Mus podawać z ryżem. Na koniec danie polać jogurtem naturalnym.

Ocena: 5