Barszcz z fasolą z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Barszcz z fasolą z menu beszamel

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Barszcz z fasolą z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Barszcz z fasolą z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE to smaczna i doskonale zbilansowana porcja codziennej zupy. Przepis przygotowany został przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Porcja dostarcza 200 kcal.

Składniki

  • 200 ml bulionu warzywnego

  • 2 łyżki koncentratu z buraka

  • 1mała marchewka

  • 1 ziemniak

  • 1/3 cebuli

  • 1/2 ząbka czosnku

  • 1 łyżeczka masła

  • 1 mały burak

  • 1 łyżka ugotowanej czerwonej fasoli kidney

  • 1 łyżka soku z cytryny

  • sól, pieprz, majeranek

Przygotowanie krok po kroku:

  • Cebulę i czosnek posiekać, zeszklić na maśle w garnku.

  • Ziemniaka, marchew i buraka obrać i pokroić w kostkę.

  • Dodać do cebuli i czosnku i podsmażyć chwilę.

  • Całość zalać gorącym bulionem. Dodać koncentrat, sok z cytryny, przyprawy.

  • Gotować na wolnym ogniu do miękkości warzyw (około 20 min).

  • Na koniec dodać do zupy ugotowaną wcześniej fasolę.

Przepis  przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 1