Makaron z czerwonym pesto i tofu z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Makaron z czerwonym pesto i tofu z menu beszamel

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Makaron z czerwonym pesto i tofu z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Makaron z czerwonym pesto i tofu to pomysł na danie makaronowe na sposób wegański. Przepis przygotowany został przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Porcja dostarcza 250 kcal.

Składniki

  • 30 g makaronu pełnoziarnistego

  • 1 łyżka czerwonego pesto

  • 40 g wędzonego tofu

  • 5 pomidorków koktajlowych

  • 1 łyżka prażonych pestek słonecznika

Przygotowanie krok po kroku:

  • Makaron ugotować al dente. Tofu pokroić w drobną kostkę. Pomidorki pokroić na połówki.

  • Wszystkie  składniki  wymieszać. Doprawić  w  razie  konieczności. Danie posypać pestkami słonecznika.

Ocena: 0