Jagody z kruszonką: przepis na deser z jagód na ciepło
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Jagody z kruszonką to pyszny deser, którego przygotowanie nie zajmuje więcej niż 15 minut. Jest bardzo smaczny i niezwykle prosty w przygotowaniu. Sprawdź przepis na jagody z kruszonką.
Zobacz także: Czarne jagody, czyli borówki czernice: właściwości zdrowotne i odżywcze
Sernik z jagodami
Domowe jagodzianki
Jagodowy chutney do mięs
SKŁADNIKI
- jagody
- pół kostki zimnego masła
- opakowanie cukru waniliowego
- łyżka cukru
- 150 g mąki
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Jagody umyć i osączyć.
- Z pozostałych składników przygotować kruszonkę.
- Suche jagody wrzucić do naczynia żaroodpornego i równomiernie zasypać kruszonką.
- Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 20 minut.